Entré Väven Norra, Storgatan 46A

Måndag - Fredag

06:30 - 22

Lördag

7-22

Söndag

7-22

Entré Väven Västra, Thulegatan 2, samt

Entré Väven Östra, Västra Rådhusgatan 1

OBS! Entré Väven Östra är tillfälligt stängd pga golvarbete.

Följer Umeå stadsbiblioteks ordinarie öppettider:

Måndag - Torsdag

9-20

Fredag

9-18

Lördag

10-16

Söndag

12-16

Entré Väven Södra, Västra Strandgatan 8A

Huvudingång till café Fika!, Folkets Bio Umeå och Vävenscenen. Entréns öppettider är anpassade till när Fika och Umeå stadsbibliotek har öppet. Avvikelser kan förekomma.

Måndag - Torsdag

9-20

Fredag

9-18

Lördag

10-16

Söndag

12-16

Kulturreceptionens biljettkassa:

Måndag - Fredag

10-18

Lördag

10-16 (lunchstängt 12..00-12.30)

Söndag

12-16

 

Verksamheternas öppettider

Öppettiderna för respektive verksamhet i Väven kan ses på deras egna webbplatser, nåbara via Verksamheter.

Avvikande öppettider

Klicka här för avvikande öppettider under året


Pressrum

Våra senaste pressmeddelanden

 • c/o Väven - Demokratin beror på oss!


  Den 11 november är det dags för årets sista c/o Väven-dag. Den här gången riktas strålkastarna mot demokratin under rubriken c/o Väven – Demokratin beror på oss!
  Läs mer
 • Inbjudan till pressvisning Umeå konsthall


  GRETHE -EN VAPENMOTTAGNING Anna Kristensen Pressvisning: Torsdag 25 oktober, klockan 10:00 Utställningsperiod: 27 oktober 2018 – 13 januari 2019 Umeå konsthall, Väven. Konstnären Anna Kristensen har under fem års tid undersökt sin egen släkthistoria. Genom ett omfattande dokumentärt arbete om sin pappa och hans deltagande i den danska motståndsrörelsen, vill hon synliggöra en mörklagd del av andra världskrigets historia. –Jag vill att mitt arbete ska väcka frågor och inspirera till motstånd mot de krafter som hotar medmänsklighet, jämlikhet, frihet och demokrati, säger Anna Kristensen.
  Läs mer
 • c/o Väven Frankenstein 200 år


  Lördag den 6 oktober är det dags för höstens andra c/o Väven. Den här gången uppmärksammar vi Frankenstein 200 år . c/o Väven Frankenstein så som alla våra c/o Väven dagar är ett samarbete mellan Umeå kommun kultur, Blå Huset och Folkets Bio.
  Läs mer
 • c/o Väven Umepride


  Under en hel vecka, med start söndag den 23 september kommer Umeå Kommuns kulturverksamheter på Väven, tillsammans med Folkets Bio och Hamnmagasinet, bjuda på en hel rad evenemang under namnet C/o Väven Umepride.
  Läs mer
 • Tove Styrke på Vävenscenen 7 december!


  Efter flitigt turnerande runtom i världen är det nu äntligen dags för vår internationella stjärna Tove Styrke att komma hem. Med sitt hyllade album Sway i bagaget turnerar hon genom Sverige och Norden i höst och den 7 december äntrar hon Vävenscenen i Umeå.
  Läs mer
 • Inbjudan till pressvisning Umeå konsthall


  Varmt välkomna på pressvisning av utställningen: “I go; but remember, I shall be with you on your wedding-night.” Sid 193, Frankenstein; or, the Modern Prometheus, Mary Shelley 1818
  Läs mer
 • Pressinbjudan: 100 nyanser av grönt i Väven den 11 juni


  På måndag 11 juni är det dags för det blomstrande evenemanget 100 nyanser av grönt i och utanför Väven. Öppna Foajén (FIKA) och Rådhusparken fylls av aktiviteter från 17.00.
  Läs mer
 • Pressinbjudan: Vernissage på Väven för utställningen Engine People, 9 juni.


  Som uppladdning inför Wheels intas Väven av hästkrafter i kreativt format. På Öppen Vägg, plan 4 ställer fotografen Ulf Forsberg ut sina foton på fordon och deras ägare.
  Läs mer
 • Möt Johanna Davidsson - Världens snabbaste kvinna till Sydpolen


  Johanna Davidsson är en sjuksköterska som brinner för friluftsliv och extrema utmaningar. 2014 korsade hon med sin syster, som första svenskar, Grönland från syd till norr non-stop på skidor. För det utsågs hon till Årets Äventyrare och fick mersmak.
  Läs mer
 • Inbjudan till pressvisning Umeå konsthall


  Varmt välkomna på pressvisning av Annalena Törnströms utställning i Umeå konsthall. “Girl where do you think you’re going girl”
  Läs mer
 • Mattias Alkberg till Vävenscenen


  Mattias Alkbergs föreställning Alla är sämst åker ut på turné under hösten 2018. Den två timmar långa musikföreställningen av och med Alkberg genomför sin turnéavslutning på Vävenscenen den 15 december. Bokningen görs i samarbete med Kulturföreningen Humlan och Umeå kommuns kulturverksamhet på Väven.
  Läs mer
 • ​Mästerbotten bjuder in Umeås ungdomar till rapcamp


  Redan under idéstadiet fanns en önskan om att Mästerbotten skulle ge tillbaka till Umeå, och kanske framförallt till Umeås unga musikintresserade. Den första upplagan av Mästerbotten gjorde det genom ett antal workshops och föreläsningar. Årets upplaga av Mästerbotten har fått sällskap av ett rapcamp riktat till ungdomar mellan 13-19 år.
  Läs mer
 • Barnens Littfest lockade många barn


  I söndags var det så dags för Vävens första temadag för i år. På schemat stod Barnens Littfest – en litteraturfestival helt och hållet för barn. Dörrarna öppnades klockan 10.00 och det dröjde inte länge förrän Väven myllrade av energiska barn.
  Läs mer
 • Inbjudan till pressvisning av Geometry of organic - Umeå konsthall


  Pressvisning Datum: Onsdag 28 februari Tid: 10:00 Plats: Umeå konsthall, Väven
  Läs mer
 • Pressinbjudan: Barnens Littfest och LitteraTur och Retur på Väven


  Välkommen på pressträff onsdagen den 28 februari kl 11.00 i FIKA. Stadsbibliotekets programverksamhet tillsammans med barnkulturprogram finns på plats för att berätta mer om två av vårens stora satsningar.
  Läs mer
 • Årets mäktigaste blockparty är tillbaka på Väven - Mästerbotten #2!


  RANDOM BASTARDS & HOOPDIGGAS är tillbaka på Väven efter fullt hus i fjol. 2018 bjuder de kreativa kollektiven tillsammans med Tiljan AB och Umeå kommun på två välfyllda kvällar med konserter & klubb, pop up-butik, vernissage och workshops.
  Läs mer
 • Stort seniorevent på Väven - semla, jazz och kulturpepp


  Kultur för seniorer skapar förutsättningar för alla seniorer i kommunen att ta del av konst och kultur. Nu bjuder de in till ett kulturevent i Väven för andra året i rad. Alldeles nästan gratis – det krävs att man köper en biljett för 25 kronor men då får man också en semla och kaffe.
  Läs mer
 • Mats Jonsson - författarsamtal och utställning på Väven


  Mats Jonsson, de självbiografiska seriernas mästare, besöker Väven med både utställning och samtal. Det är den aktuella, kritikerrosade serieromanen Nya Norrland som står i fokus på Vävenscenen och väggarna i Konstateljén.
  Läs mer

Höstprogram 2018

Läs Vävens höstprogram 2018 som pdf

Här kan du se vad som händer i Väven under hösten 2018

Presskontakt

Frågor om Umeå kommuns verksamheter i Väven, så som kulturen, stadsbiblioteket och konstenheten:

Lars Sahlin, biträdande kulturchef, Umeå kommun
lars.sahlin@umea.se
090-16 34 76

Frågor om Vävens hotell-, restaurang- och caféverksamheter, samt konferenser på P5:

Anica Wållberg, hotelldirektör
annica.wallberg@blahuset.nu
090-690 48 00 

 

Logotyp och bilder

Väven logotyp

Vävens logotyp
Använd gärna Vävens logotyp för arrangemang som sker i Väven. Ladda ner Logotyp i eps och högupplöst png.ZIP (zip, 320.7 kB) Högerklicka på länken och välj "spara som.."

Umeå kommuns logotyp
Om du som arrangör producerar egna affischer för ett arrangemang i Väven och Umeå kommun är medarrangör ska kommunens logotyp finnas med. Logotyp i olika format finns på www.umea.se/profillänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Pressbilder
Pressbilder från Väven finns att hämta i Umeå kommuns bildbank.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här finns även ett begränsat antal bilder som fritt får användas av externa och kommersiella aktörer. Vänligen respektera eventuella förbehåll som anges i anslutning till respektive bild.

 

Gatu- och leveransadresser Väven

För aktuella adressuppgifter, se Vävens kontaktsida.