Entré Väven Norra, Storgatan 46A

Måndag-fredag
06.30-22

Lördag
7-22

Söndag
7-22

OBS! För stadsbibliotekets öppettider - se minabibliotek.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Entré Väven Västra, Thulegatan 2 och

Entré Väven Östra, Västra Rådhusgatan 1

Dessa entréer följer stadsbibliotekets öppettider.

Måndag-torsdag
10-20

Fredag
9-18

Lördag
10-16

Söndag
12-16

Entré Väven Södra, Västra Strandgatan 8A och mot Strandpromenaden

Huvudsaklig entré till Fika, Vävenscenen och Folkets Bio Umeå.

Måndag-fredag
9-20

Lördag
10-20

Söndag
12-20

Kulturreceptionens biljettkassa

Måndag-fredag
10-18

Lördag
10-16

Söndag
12-16

Verksamheternas öppettider

Öppettiderna för respektive verksamhet i Väven kan ses på deras egna webbplatser. De hittar du under Verksamheter.

Avvikande öppettider

Se avvikande öppettider under året


Pressrum Tillgänglighet

Aktuellt om restriktioner på grund av covid-19

Råd och restriktioner

Nationella råd och restriktioner gäller fortfarande. Du och alla andra i samhället, både individer och verksamhetsansvariga, är skyldiga att bidra till att förhindra smittspridning av coronavirus/covid-19.

Råd och restriktioner (www.umea.se)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nationella råd och rekommendationer (www.krisinformation.se)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stegvisa lättnader

Sedan 1 juli tillåter regeringen fler personer att delta i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Återgången baserar sig på Folkhälsomyndighetens bedömning om att den epidemiska spridningen av covid-19 minskar under hösten. Läs mer på regeringens webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Enligt besked från regeringen lyfts aktuella begränsningar 29 september.

Just nu gäller följande i Vävens lokaler

 • Inomhusarrangemang utan sittplatser: Max 50 deltagare.
 • Inomhusarrangemang med sittplatser: Max 300 deltagare (sällskap ska kunna hålla avstånd om minst 1 meter i sidled. Högst fyra personer per sällskap).

Så påverkas kulturens verksamheter i Väven

 • Umeå stadsbibliotek i Väven har återgått till ordinarie öppettider. Läs mer på Mina bibliotek.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Kvinnohistoriskt museum har öppet måndag-fredag 11-17. lördag 11-16.
 • Konsthallen har öppet för besökare och följer stadsbibliotekets öppettider.
 • Programverksamhetens inomhusarrangemang i Väven har återupptagits. Det innebär bland annat offentliga satsningar i Umeå konsthall och egna program i Vävens lokaler, till exempel författarsamtal, barnföreställningar och Kultur för seniorer.
 • Vävenscenen har öppnat för offentliga arrangemang.
 • Kultuförvaltningens verksamheter säkerställer att besöken kan ske på ett smittsäkert sätt och inom ramen för max antal besökare. Begränsningar i publik gäller till 29 september.

Folkets bio, Fika! och gästande arrangemang på Vävenscenen ansvarar själva för att annpassningar till rådande publikbegränsningar.

För specifika arrangemang, se kalendrarna på minabibliotek.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och alltomvasterbotten.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

3d-modell av ett coronavirus.

För att förhindra smittspridning, håll avstånd, tvätta händer med både tvål och vatten och stanna hemma om du känner dig sjuk.

Stadsbiblioteket öppet som vanligt

Sedan 13 september gäller ordinarie öppettider. Måndag-torsdag 9-20, fredag 9-18, lördag 10-16 och söndag 12-16. Grupprummen hålls fortsatt stängda för minska risken för smittspridning.

Biblioteken är en samhällsviktig verksamhet för exempelvis information och service till medborgare. Vi uppmanar fortfarande till att undvika besök som inte är nödvändiga.

Använd gärna bibliotekens e-resurser. Det går att låna böcker och film, läsa tidningar och söka information via Mina biblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där kan du även se öppettider för övriga bibliotek i Umeå.

Kulturreceptionen och kommunhörnan

Öppet enligt ordinarie tider. Måndag-fredag 10-18, lördag 10-16, söndag 12-16.

Folkets Bio Umeå har begränsade öppettider

Folkets Bio Umeå har öppet men i begränsad omfattning. Visningar ges alla dagar i veckan. Maximalt 46 personer per visning gäller.

Läs aktuell information på Folkets bios webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Löpande dialog med arrangörer

Vävenscenen är en gästspelsscen. Arrangörer kan därför själva välja att genomföra eller ställa in sina evenemang i Väven. Senaste nytt om specifika arrangemang ser i Vävens evenemangskalender och på Ticksterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Angående eventuellt återköp av biljetter

 1. För evenemang som måste ställas in för att det strider mot regeringens beslut om att begränsa stora sammankomster så gäller force majeure. Detta innebär att ersättning till biljettinnehavare inte betalas ut.
 2. Samtliga biljettköpare meddelas via mail om ett arrangemang flyttas eller ställs in. Biljettköparen får då också information om eventuella återköp av biljetter.
 3. Utbetalning av återköp för biljetter till ej genomförda evenemang hanteras av Tickster.com. Vanligtvis brukar detta gå relativt snabbt, men eftersom rådande läge påverkar arrangemang i hela landet tar det av förklarliga skäl betydligt längre tid. Vi ber er därför om att ha lite ytterligare tålamod.


Informationen på denna sida uppdaterades