Entré Väven Norra, Storgatan 46A

Måndag-fredag
06.30-22

Lördag
7-22

Söndag
7-22

OBS! För stadsbibliotekets öppettider - se minabibliotek.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Entré Väven Västra, Thulegatan 2, och

Entré Väven Östra, Västra Rådhusgatan 1

Dessa entréer följer stadsbibliotekets öppettider, som för närvarnde är begränsade.

Måndag-fredag
10-18

Lördag-söndag
Stängt

Entré Väven Södra, Västra Strandgatan 8A

Huvudsaklig entré till Fika, Vävenscenen och Folkets Bio Umeå.

Måndag-tisdag
11-15

Onsdag-fredag
11-20.30

Lördag
13.30-20.30

Söndag
Stängt

Entré Väven Södra, Strandpromenaden

Huvudsaklig entré till Gotthards vid älven.

Alla dagar
11.30-22.30

Kulturreceptionens biljettkassa

Öppettiderna är för närvarande något begränsade.

Måndag-fredag
10-18

Lördag-söndag
Stängt

Verksamheternas öppettider

Öppettiderna för respektive verksamhet i Väven kan ses på deras egna webbplatser. De hittar du under Verksamheter.

Avvikande öppettider

Se avvikande öppettider under året


Aktuellt om restriktioner på grund av covid-19

Råd och restriktioner

Nu gäller nationella råd och restriktioner. Du och alla andra i samhället, både individer och verksamhetsansvariga, är skyldiga att bidra till att förhindra smittspridning av coronavirus/covid-19.

Råd och restriktioner (www.umea.se)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nationella råd och rekommendationer (www.krisinformation.se)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lättnader från och med 1 juli

Från och med den 1 juli tillåter regeringen fler personer att delta i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Återgången baserar sig på Folkhälsomyndighetens bedömning om att den epidemiska spridningen av covid-19 minskar under hösten. Läs mer på regeringens webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Från 1 juli gäller följande i Vävens lokaler

  • Inomhusarrangemang utan sittplatser: Max 50 deltagare.
  • Inomhusarrangemang med sittplatser: Max 300 deltagare (sällskap ska kunna hålla avstånd om minst 1 meter i sidled. Högst fyra personer per sällskap).

Så påverkas kulturens verksamheter i Väven

Med anledning av nationella lagstadgade restriktioner och förbud är flera av kulturförvaltningens verksamheter fortsatt begränsade till och med 31 augusti 2021.

  • Umeå stadsbibliotek i Väven har för närvarande begränsade öppettider. Vardagar 10-18, lördag och söndag stängt. Undvik besök som inte är nödvändiga.
  • Kvinnohistoriskt museum har öppet måndag-fredag 11-17. Verksamheten säkerställer att besöken kan ske på ett smittsäkert sätt och inom ramen för max antal besökare.
  • Konsthallen har öppet för besökare och följer stadsbibliotekets öppettider. Verksamheten säkerställer att besöken kan ske på ett smittsäkert sätt och inom ramen för max antal besökare. Se anslag på plats.
  • Programverksamhetens inomhusarrangemang är inställda. Vissa arrangemang genomförs digitalt eller utomhus för max antal besökare.

Folkets bio, Fika! och gästande arrangemang på Vävenscenen påverkas inte av kulturförvaltningens begränsningar.

För specifika arrangemang, se kalendrarna på minabibliotek.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och alltomvasterbotten.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

3d-modell av ett coronavirus.

För att förhindra smittspridning, tvätta ofta händer med både tvål och vatten.

Stadsbiblioteket har begränsade öppetider

Umeå stadsbibliotek i Väven har just nu begränsade öppettider. Måndag-fredag 10-18, lördag-söndag stängt. Dessa begränsningar gäller till 31 augusti 2021.

Biblioteken är en samhällsviktig verksamhet för exempelvis information och service till medborgare. Vi uppmanar dock till att undvika besök som inte är nödvändiga.

All program- och gruppverksamhet på biblioteken är inställd. Det gäller till exempel sagostunder, språkcaféer och besök av skolklasser. Biblioteken är ingen mötesplats och besöken bör vara så korta som möjligt för att minska risken för smittspridning.

Viss programverksamhet sker utomhus. Se Vävens kalender.

Använd gärna bibliotekens e-resurser. Det går att låna böcker och film, läsa tidningar och söka information via Mina biblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där kan du även se öppettider för övriga bibliotek i Umeå.

Kulturreceptionen och kommunhörnan

Kulturreceptionen har öppet vardagar 10-18. Stängt lördag-söndag. Kommunhörnan är stängd tills vidare.

Öppen vägg är tillfälligt stängd

Utställningsytorna Öppen vägg på plan 4 och plan 2 är stängda tills vidare.

Folkets Bio Umeå har begränsade öppettider

Folkets bio Umeå har öppet men i begränsad omfattning. Visningar ges onsdag-lördag. Maximalt 46 personer per visning gäller.

Läs aktuell information på Folkets bios webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Löpande dialog med arrangörer

Vävenscenen är en gästspelsscen. Arrangörer kan därför själva välja att genomföra eller ställa in sina evenemang i Väven. Senaste nytt om specifika arrangemang ser i Vävens evenemangskalender och på Ticksterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Angående eventuellt återköp av biljetter

  1. För evenemang som måste ställas in för att det strider mot regeringens beslut om att begränsa stora sammankomster så gäller force majeure. Detta innebär att ersättning till biljettinnehavare inte betalas ut.
  2. Samtliga biljettköpare meddelas via mail om ett arrangemang flyttas eller ställs in. Biljettköparen får då också information om eventuella återköp av biljetter.
  3. Utbetalning av återköp för biljetter till ej genomförda evenemang hanteras av Tickster.com. Vanligtvis brukar detta gå relativt snabbt, men eftersom rådande läge påverkar arrangemang i hela landet tar det av förklarliga skäl betydligt längre tid. Vi ber er därför om att ha lite ytterligare tålamod.


Informationen på denna sida uppdaterades