Entré Väven Norra, Storgatan 46A

Måndag - Fredag

06:30 - 22

Lördag

7-22

Söndag

7-22

OBS! För stadsbibliotekets öppettider - se minabibliotek.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Entré Väven Västra, Thulegatan 2, samt

Entré Väven Östra, Västra Rådhusgatan 1

Följer stadsbibliotekets ordinarie öppettider:

Måndag - Torsdag

9-20

Fredag

9-18

Lördag

10-16

Söndag

12-16


Entré Väven Södra, Västra Strandgatan 8A

Huvudingång till café Fika!, Folkets Bio Umeå och Vävenscenen. OBS! På grund av rådande situation är entréns öppettider begränsade. Vävens södra huskropp stänger helt klockan 16.00.

Måndag - Fredag

9-16

Fredag

9-16

Lördag

10-16

Söndag

12-16


Kulturreceptionens biljettkassa:

Måndag - Fredag

10-18

Lördag

10-16 (lunchstängt 12.30-13.00)

Söndag

12-16


Verksamheternas öppettider

Öppettiderna för respektive verksamhet i Väven kan ses på deras egna webbplatser, nåbara via Verksamheter.

Avvikande öppettider

Klicka här för avvikande öppettider under året


Om Väven

I Väven, Umeås nya plattform för kultur och upplevelser, vävs människor och idéer samman – därav namnet. Genom att skapa förutsättningar för nya samarbeten mellan små och stora aktörer i Umeå hittar du här ett spektrum av upplevelser. I Väven kan du uppleva kultur i dess bredaste bemärkelse: från musik till mat, föreläsningar till förströelse, det spontana till det planerade, privat eller i affärer.

I spetsen för Väven står Fort Knox och Umeå kommun i ett djärvt partnerskap – ett sammanlänkande av två aktörer som förenas av en gemensam vision. Det samägda bolaget Väven i Umeå AB äger och förvaltar byggnaden Väven. Fort Knox och Umeå kommun är i sin tur bolagets hyresgäster.

Med Umeå kommun och Fort Knox som beställare har svenska White Arkitekter och norska Snöhetta i ett gränsöverskridande samarbete skapat ett arkitektoniskt landmärke av högsta internationella klass.

Umeå kommuns cirka 15 000 kvadratmeter i Väven består till stor del av lokaler skräddarsydda för kreativitet och skapande. Här hittar du bland annat Stadsbiblioteket på tre våningsplan, Kvinnohistoriskt museum, flera skaparverkstäder, filmsalar, lokaler för konst och mycket mer. Många av kommunens moderna och kreativa lokaler kan hyras eller lånas av allmänheten.

På Torget hittar du Stora Hotellet, hotellet U&Me, Gotthards krog, Kulturbageriet, DUÅ Delikatesser, Två Fiskare och Linné och Grankvist. På våning 5 ligger konferensanläggningen P5.

Varmt välkomna!

Visningar i Väven

Är du intresserad av en guidad visning genom Väven?
Läs mer här.


Rådhusparken med Väven i bakgrunden

Väven ligger centralt i Umeå, vackert belägen intill Umeälven.

Byggprocessen

Väven invigdes i november 2014. Hela byggprocessen dokumenterades på en egen webbplats. Titta in på sabyggdes.vaven.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för en kronologisk genomgång av de olika stegen.

skärmdump från annan webbplats