Entré Väven Norra, Storgatan 46A

Måndag–torsdag
7–20

Fredag
7–21

Lördag–söndag
8–17

OBS! För stadsbibliotekets öppettider - se minabibliotek.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Entré Väven Västra, Thulegatan 2 och

Entré Väven Östra, Västra Rådhusgatan 1

Dessa entréer följer stadsbibliotekets öppettider.

Måndag–torsdag
9–20

Fredag
9–18

Lördag
10–16

Söndag
12–16

Juni–Augusti: Mån–Fre 10–18, Lör 10–15, Sön stängt

Entré Väven Södra, Västra Strandgatan 8A och mot Strandpromenaden

Huvudsaklig entré till Kajen, Vävenscenen och Folkets Bio Umeå.

Måndag–fredag
9–20

Lördag
10–20

Söndag
12–20

Kulturreceptionens biljettkassa

Måndag–fredag 10–18

Lördag 10–16

Söndag 12–16

Juni–Augusti: Mån–Fre 10–17, Lör 10–15, Sön stängt

Verksamheternas öppettider

Öppettiderna för respektive verksamhet i Väven kan ses på deras egna webbplatser. De hittar du under Verksamheter.

Avvikande öppettider

Se avvikande öppettider under året


Pressrum Tillgänglighet

Om Väven

I Väven, Umeås nya plattform för kultur och upplevelser, vävs människor och idéer samman – därav namnet. Genom att skapa förutsättningar för nya samarbeten mellan små och stora aktörer i Umeå hittar du här ett spektrum av upplevelser. I Väven kan du uppleva kultur i dess bredaste bemärkelse: från musik till mat, föreläsningar till förströelse, det spontana till det planerade, privat eller i affärer.

I spetsen för Väven står Fort Knox och Umeå kommun i ett djärvt partnerskap – ett sammanlänkande av två aktörer som förenas av en gemensam vision. Det samägda bolaget Väven i Umeå AB äger och förvaltar byggnaden Väven. Fort Knox och Umeå kommun är i sin tur bolagets hyresgäster.

Med Umeå kommun och Fort Knox som beställare har svenska White Arkitekter och norska Snöhetta i ett gränsöverskridande samarbete skapat ett arkitektoniskt landmärke av högsta internationella klass.

Umeå kommuns cirka 15 000 kvadratmeter i Väven består till stor del av lokaler skräddarsydda för kreativitet och skapande. Här hittar du bland annat Stadsbiblioteket på tre våningsplan, Kvinnohistoriskt museum, flera skaparverkstäder, filmsalar, lokaler för konst och mycket mer. Många av kommunens moderna och kreativa lokaler kan hyras eller lånas av allmänheten.

På Torget hittar du Stora Hotellet, hotellet U&Me, Gotthards krog, Kulturbageriet, DUÅ Delikatesser, Två Fiskare och Linné och Grankvist. På våning 5 ligger konferensanläggningen P5. På våning 1 vid älven hittar du Kajen.

Varmt välkomna!

Visningar i Väven

Rådhusparken med Väven i bakgrunden

​Byggprocessen

Väven invigdes i november 2014. Hela byggprocessen dokumenterades och den kan du se mer om på en separat webbplats. Titta in på sabyggdes.vaven.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för en kronologisk genomgång av de olika stegen.

Klicka på bilden för att se hur Väven byggdes. Notera att den webbplatsen är gammal och därmed inte är tillgänglighetsanpassad.