Entré Väven Norra, Storgatan 46A

Måndag-fredag
06.30-22

Lördag
7-22

Söndag
7-22

OBS! För stadsbibliotekets öppettider - se minabibliotek.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Entré Väven Västra, Thulegatan 2, och

Entré Väven Östra, Västra Rådhusgatan 1

Följer stadsbibliotekets ordinarie öppettider:

Måndag-torsdag
10-19

Fredag
10-18

Lördag
10-16

Söndag
12-16

Entré Väven Södra, Västra Strandgatan 8A

Huvudsaklig entré till Fika, Vävenscenen och Folkets Bio Umeå.

Måndag-torsdag
10-20.15

Fredag
10-18

Lördag
10-16

Söndag
12-16


Kulturreceptionens biljettkassa:

Måndag - Fredag
10-18

Lördag
10-16 (lunchstängt 12.30-13.00)

Söndag
12-16

Verksamheternas öppettider

Öppettiderna för respektive verksamhet i Väven kan ses på deras egna webbplatser. De hittar du under Verksamheter.

Avvikande öppettider

Se avvikande öppettider under året


Pressrum

Kulturförvaltningens senaste pressmeddelanden

 • Efterlängtad livemusik tar plats på Vävenscenen


  En hyllning till svunna tider och samtidigt ett försiktigt steg mot normalare tider. Så skulle man kunna beskriva klubbkvällarna Definitivt 50, kulturförvaltningens kommande samarbetssatsning på Väven.
  Läs mer
 • Inbjudan till pressvisning av utställning i Umeå konsthall, Väven


  Välkommen på pressvisning av Victoria Anderssons utställning "Tiden lider". Plats: Umeå konsthall, plan 3, Väven. Datum: torsdag den 10 september klockan 13.30.
  Läs mer
 • Livesänd rock and roll från Vävenscenen


  Torsdag 21 maj klockan 19.00 livesänds den tredje omgången av c/o Väven Live. Den här gången blir det med temat rock and roll.
  Läs mer
 • Livesänd poesi och spoken word från Vävenscenen


  Det andra avsnittet av c/o Väven Live genomförs till tonerna av poesi och spoken word. Avsnittet sänds i vanlig ordning på torsdag klockan 19.00 och går att ta del av via vaven.se/play
  Läs mer
 • Väven livestreamar arrangemang under våren


  Vävenscenen skulle i vanliga fall ha varit inne i sin mest arrangemangstäta period men har stått tyst och tom i närmare två månader på grund av den pågående coronopandemin. Men nu kommer tystnaden att brytas. Den 7 maj börjar Kulturförvaltningens satsning c/o Väven Live – en serie livestreamade arrangemang direkt från Vävenscenen.
  Läs mer
 • Barnens Littfest ställs in


  Under onsdagen har regeringen meddelat att större evenemang kommer att stoppas för att begränsa coronavirusets spridning. Beslutet innebär att kulturförvaltningens evenemang Barnens Littfest, söndag den 15 mars kommer att ställas in.
  Läs mer
 • En eftermiddag med kultur för seniorer i fokus


  Än en gång är det dags för det populära evenemanget Kultur+senior=sant. Tisdag den 18 februari öppnas dörrarna till Vävenscenen för en hel eftermiddag i kulturens tecken och med Umeås seniorer i fokus.
  Läs mer
 • Inbjudan till pressvisning av utställning i Umeå konsthall, Väven


  Välkommen på pressvisning av Christer Themptanders utställning Upp&Nervända Världen, torsdag den 6 november klockan 14.00 i Umeå konsthall, Väven.
  Läs mer
 • Inbjudan till pressvisning av utställning i Umeå Konsthall, torsdag 21 november kl 14.00


  Torsdag den 21 november klockan 14.00 hålls pressvisning i Umeå konsthall, Väven. Timglas NATALIE SUTINEN 23 november 2019 – 19 januari 2020 Umeå konsthall, Väven
  Läs mer
 • Väven firar fem år som kulturhus!


  I november är det fem år sedan Väven slog upp portarna, något som kommer att uppmärksammas med en hel rad aktiviteter, från tidig förmiddag till sen kväll, lördag den 16 november.
  Läs mer
 • Mästerbotten #3 har siktet inställt på ännu en slutsåld succé


  Den 12 oktober är det tredje gången gillt för Mästerbotten på Väven. Samarbetet med Random Bastards och Hoopdiggas, Tiljan och Umeå kommun har visat sig vara ett lyckat koncept som gått för fulla hus. Inget Mästerbotten har varit det andra likt och inför årets upplaga har det kreativa kollektivet Random Bastards och Hoopdiggas bland annat utlovat inget mindre än ett niomannaband på scen.
  Läs mer
 • Inbjudan till pressvisning i Umeå konsthall


  Välkommen på pressvisning av Gunilla Sambergs utställning SomKropp - till Marie och Marlene. Torsdag 5 september klockan 10.00 i Umeå konsthall, plan 3 i Väven.
  Läs mer
 • Inbjudan till pressvisning Umeå konsthall


  Välkommen på pressvisning måndag den 27 maj klockan 14:00, i Umeå konsthall, plan 3, Väven. Pressvisningen avser utställningen Förlöst av Alexandra A. Ellis.
  Läs mer
 • Safe- Not silent. Fristadskonsert på Vävenscenen


  Den 24 maj är det dags för fristadskonserten Safe – Not silent som äger rum på Vävenscenen. En musikalisk kväll för yttrandefrihet, demokratiska värderingar och internationell solidaritet.
  Läs mer
 • Statement Tour 2019 till Väven


  Som det redan har rapporterats om är Umeå en av de fyra städerna Statement Festival besöker under sin höstturné. Nu släpps biljetterna, och med det även plats och datum.
  Läs mer
 • Helkväll med rock and roll på Vävenscenen


  Den 26 april brakar det loss med riktig rock på Vävenscenen. Umeå kommuns verksamhet Kultur för seniorer står bakom arrangemanget Rock and Roll Music som i dagsläget sålt närmare 500 biljetter.
  Läs mer
 • Mästerbotten tillbaka till Väven för rond 3


  Den 12 oktober i höst blir det tredje gången gillt för Mästerbotten på Väven. Med två slutsålda publikfavoriter i ryggen kommer kollektiven Random Bastards och Hoopdiggas att ännu en gång göra Väven till sitt med allt vad det innebär.
  Läs mer
 • Årets litteraturfestival för barn - välbesökt, populär och lyckad.


  I söndags gick Barnens Littfest av stapeln och Väven myllrade av aktivitet. Skrivet i siffror tog Väven emot hela 4500 besökare under dagen, en vanlig söndag ligger den siffran på ca 1500 personer. Fler än 2500 barn deltog i alla programpunkter under dagen, närmare 50 barn i timmen fotograferades på den populära green-screen aktiviteten och över 200 barn deltog i den interaktiva teknikjakten och fick ett superhjältediplom.
  Läs mer
 • Barnens Littfest är tillbaka!


  Söndag den 17 mars fylls Väven återigen av aktiviteter för barn i åldrarna 0-13 år. Fjolårets premiär blev så lyckad att Umeå kommuns kulturförvaltning valde att fortsätta satsa på en litteraturfestival helt och hållet för barn.
  Läs mer
 • Populärt seniorevent fyller Vävenscenen för tredje året i rad


  Fredag den 15 februari är det återigen dags för det mycket uppskattade evenemanget "Kultur+senior=sant!" på Vävenscenen.
  Läs mer

Presskontakt

Frågor om Umeå kommuns verksamheter i Väven, så som kulturförvaltningen, stadsbiblioteket och konsten:

Lars Sahlin, biträdande kulturchef, Umeå kommun
lars.sahlin@umea.se
090-16 34 76

Frågor om Vävens hotell-, restaurang- och caféverksamheter, samt konferenser på P5:

Annica Wållberg, hotelldirektör
annica.wallberg@blahuset.nu
090-690 48 00


Logotyp och bilder

Väven logotyp

Vävens logotyp
Använd gärna Vävens logotyp för arrangemang som sker i Väven. Ladda ner Logotyp i eps och högupplöst png.ZIP (zip, 320.7 kB) Högerklicka på länken och välj "spara som.."

Umeå kommuns logotyp
Om du som arrangör producerar egna affischer för ett arrangemang i Väven och Umeå kommun är medarrangör ska kommunens logotyp finnas med. Logotyp i olika format finns på www.umea.se/profillänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Pressbilder
Pressbilder från Väven finns att hämta i Umeå kommuns bildbank.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här finns även ett begränsat antal bilder som fritt får användas av externa och kommersiella aktörer. Vänligen respektera eventuella förbehåll som anges i anslutning till respektive bild.

 

Gatu- och leveransadresser Väven

För aktuella adressuppgifter, se Vävens kontaktsida.