Entré Väven Norra, Storgatan 46A

Måndag - Fredag

06:30 - 22

Lördag

7-22

Söndag

7-22

Entré Väven Västra, Thulegatan 2, samt

Entré Väven Östra, Västra Rådhusgatan 1

Följer Umeå stadsbiblioteks ordinarie öppettider:

Måndag - Torsdag

9-19

Fredag

9-18

Lördag

10-16

Söndag

12-16

Entré Väven Södra, Västra Strandgatan 8A

Huvudingång till café Fika!, Folkets Bio Umeå och Vävenscenen. Entréns öppettider är anpassade till när Fika och Umeå stadsbibliotek har öppet. Avvikelser kan förekomma.

Måndag - Torsdag

10-19

Fredag

10-18

Lördag

10-16

Söndag

12-16

Kulturreceptionens biljettkassa:

Måndag - Fredag

10-18

Lördag

10-16 (lunchstängt 12..00-12.30)

Söndag

12-16


Verksamheternas öppettider

Öppettiderna för respektive verksamhet i Väven kan ses på deras egna webbplatser, nåbara via Verksamheter.

Avvikande öppettider

Klicka här för avvikande öppettider under året


Pressrum

Kulturförvaltningens senaste pressmeddelanden

 • Väven firar fem år som kulturhus!


  I november är det fem år sedan Väven slog upp portarna, något som kommer att uppmärksammas med en hel rad aktiviteter, från tidig förmiddag till sen kväll, lördag den 16 november.
  Läs mer
 • Mästerbotten #3 har siktet inställt på ännu en slutsåld succé


  Den 12 oktober är det tredje gången gillt för Mästerbotten på Väven. Samarbetet med Random Bastards och Hoopdiggas, Tiljan och Umeå kommun har visat sig vara ett lyckat koncept som gått för fulla hus. Inget Mästerbotten har varit det andra likt och inför årets upplaga har det kreativa kollektivet Random Bastards och Hoopdiggas bland annat utlovat inget mindre än ett niomannaband på scen.
  Läs mer
 • Inbjudan till pressvisning i Umeå konsthall


  Välkommen på pressvisning av Gunilla Sambergs utställning SomKropp - till Marie och Marlene. Torsdag 5 september klockan 10.00 i Umeå konsthall, plan 3 i Väven.
  Läs mer
 • Inbjudan till pressvisning Umeå konsthall


  Välkommen på pressvisning måndag den 27 maj klockan 14:00, i Umeå konsthall, plan 3, Väven. Pressvisningen avser utställningen Förlöst av Alexandra A. Ellis.
  Läs mer
 • Safe- Not silent. Fristadskonsert på Vävenscenen


  Den 24 maj är det dags för fristadskonserten Safe – Not silent som äger rum på Vävenscenen. En musikalisk kväll för yttrandefrihet, demokratiska värderingar och internationell solidaritet.
  Läs mer
 • Statement Tour 2019 till Väven


  Som det redan har rapporterats om är Umeå en av de fyra städerna Statement Festival besöker under sin höstturné. Nu släpps biljetterna, och med det även plats och datum.
  Läs mer
 • Helkväll med rock and roll på Vävenscenen


  Den 26 april brakar det loss med riktig rock på Vävenscenen. Umeå kommuns verksamhet Kultur för seniorer står bakom arrangemanget Rock and Roll Music som i dagsläget sålt närmare 500 biljetter.
  Läs mer
 • Mästerbotten tillbaka till Väven för rond 3


  Den 12 oktober i höst blir det tredje gången gillt för Mästerbotten på Väven. Med två slutsålda publikfavoriter i ryggen kommer kollektiven Random Bastards och Hoopdiggas att ännu en gång göra Väven till sitt med allt vad det innebär.
  Läs mer
 • Årets litteraturfestival för barn - välbesökt, populär och lyckad.


  I söndags gick Barnens Littfest av stapeln och Väven myllrade av aktivitet. Skrivet i siffror tog Väven emot hela 4500 besökare under dagen, en vanlig söndag ligger den siffran på ca 1500 personer. Fler än 2500 barn deltog i alla programpunkter under dagen, närmare 50 barn i timmen fotograferades på den populära green-screen aktiviteten och över 200 barn deltog i den interaktiva teknikjakten och fick ett superhjältediplom.
  Läs mer
 • Barnens Littfest är tillbaka!


  Söndag den 17 mars fylls Väven återigen av aktiviteter för barn i åldrarna 0-13 år. Fjolårets premiär blev så lyckad att Umeå kommuns kulturförvaltning valde att fortsätta satsa på en litteraturfestival helt och hållet för barn.
  Läs mer
 • Populärt seniorevent fyller Vävenscenen för tredje året i rad


  Fredag den 15 februari är det återigen dags för det mycket uppskattade evenemanget "Kultur+senior=sant!" på Vävenscenen.
  Läs mer
 • Inbjudan till pressvisning Umeå konsthall


  Välkommen på pressvisning av Emil Holmers utställning "Anthodites". Torsdag 7 februari, klockan 10.00 i Umeå konsthall, plan 3 i Väven.
  Läs mer
 • c/o Väven - Demokratin beror på oss!


  Den 11 november är det dags för årets sista c/o Väven-dag. Den här gången riktas strålkastarna mot demokratin under rubriken c/o Väven – Demokratin beror på oss!
  Läs mer
 • Inbjudan till pressvisning Umeå konsthall


  GRETHE -EN VAPENMOTTAGNING Anna Kristensen Pressvisning: Torsdag 25 oktober, klockan 10:00 Utställningsperiod: 27 oktober 2018 – 13 januari 2019 Umeå konsthall, Väven. Konstnären Anna Kristensen har under fem års tid undersökt sin egen släkthistoria. Genom ett omfattande dokumentärt arbete om sin pappa och hans deltagande i den danska motståndsrörelsen, vill hon synliggöra en mörklagd del av andra världskrigets historia. –Jag vill att mitt arbete ska väcka frågor och inspirera till motstånd mot de krafter som hotar medmänsklighet, jämlikhet, frihet och demokrati, säger Anna Kristensen.
  Läs mer
 • c/o Väven Frankenstein 200 år


  Lördag den 6 oktober är det dags för höstens andra c/o Väven. Den här gången uppmärksammar vi Frankenstein 200 år . c/o Väven Frankenstein så som alla våra c/o Väven dagar är ett samarbete mellan Umeå kommun kultur, Blå Huset och Folkets Bio.
  Läs mer
 • c/o Väven Umepride


  Under en hel vecka, med start söndag den 23 september kommer Umeå Kommuns kulturverksamheter på Väven, tillsammans med Folkets Bio och Hamnmagasinet, bjuda på en hel rad evenemang under namnet C/o Väven Umepride.
  Läs mer
 • Tove Styrke på Vävenscenen 7 december!


  Efter flitigt turnerande runtom i världen är det nu äntligen dags för vår internationella stjärna Tove Styrke att komma hem. Med sitt hyllade album Sway i bagaget turnerar hon genom Sverige och Norden i höst och den 7 december äntrar hon Vävenscenen i Umeå.
  Läs mer
 • Inbjudan till pressvisning Umeå konsthall


  Varmt välkomna på pressvisning av utställningen: “I go; but remember, I shall be with you on your wedding-night.” Sid 193, Frankenstein; or, the Modern Prometheus, Mary Shelley 1818
  Läs mer
 • Pressinbjudan: Vernissage på Väven för utställningen Engine People, 9 juni.


  Som uppladdning inför Wheels intas Väven av hästkrafter i kreativt format. På Öppen Vägg, plan 4 ställer fotografen Ulf Forsberg ut sina foton på fordon och deras ägare.
  Läs mer
 • Pressinbjudan: 100 nyanser av grönt i Väven den 11 juni


  På måndag 11 juni är det dags för det blomstrande evenemanget 100 nyanser av grönt i och utanför Väven. Öppna Foajén (FIKA) och Rådhusparken fylls av aktiviteter från 17.00.
  Läs mer

Våra tidigare terminsprogram

Presskontakt

Frågor om Umeå kommuns verksamheter i Väven, så som kulturförvaltningen, stadsbiblioteket och konsten:

Lars Sahlin, biträdande kulturchef, Umeå kommun
lars.sahlin@umea.se
090-16 34 76

Frågor om Vävens hotell-, restaurang- och caféverksamheter, samt konferenser på P5:

Anica Wållberg, hotelldirektör
annica.wallberg@blahuset.nu
090-690 48 00 


Logotyp och bilder

Väven logotyp

Vävens logotyp
Använd gärna Vävens logotyp för arrangemang som sker i Väven. Ladda ner Logotyp i eps och högupplöst png.ZIP (zip, 320.7 kB) Högerklicka på länken och välj "spara som.."

Umeå kommuns logotyp
Om du som arrangör producerar egna affischer för ett arrangemang i Väven och Umeå kommun är medarrangör ska kommunens logotyp finnas med. Logotyp i olika format finns på www.umea.se/profillänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Pressbilder
Pressbilder från Väven finns att hämta i Umeå kommuns bildbank.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här finns även ett begränsat antal bilder som fritt får användas av externa och kommersiella aktörer. Vänligen respektera eventuella förbehåll som anges i anslutning till respektive bild.

 

Gatu- och leveransadresser Väven

För aktuella adressuppgifter, se Vävens kontaktsida.